Score van 9,9 via

Verzenden via

Betalen met

Unieke producten voor
papa’s, mama’s en kids

Hoe weet ik wat mijn polsmaat is?

Welke polsmaat heb ik?

Geen idee welke polsmaat je hebt? In dit artikel leggen we je uit hoe je je pols opmeet. Bij Zooza maken we armbanden op maat en daarom vragen wij om een polsmaat. Het gaat hierbij dus echt om de omtrek van de pols, niet om de lengte van de armband. De lengte van de armband bepalen wij aan de hand van de polsmaat.

Bij een aantal armbanden werken we met de maten S (small), M (medium) en L (large). Dit zijn armbanden waarbij het dus niet op de centimeter aankomt. Je kunt bij deze armbanden gerust een inschatting maken. Draag je qua kleding meestal maat M, dan bestel je de armband doorgaans ook in maat M. Meestal gaat het hier om armbanden die elastisch zijn of een verlengketting hebben. Wil je heel zeker weten dat je de goede maat besteld, houd dan onderstaande maattabel aan.


Hoe meet je je pols?

Als je een flexibel meetlint hebt dan kun je deze simpelweg om je pols (net achter het knobbeltje) heen leggen. Zorg dat het meetlint aansluit op de huid maar trek het niet strak aan. Geen flexibel meetlint in huis? Geen nood. Pak een touwtje en wikkel deze om je pols heen, zoals hierboven geschreven bij het meetlint. Teken de lengte af op het touwtje. Meet hierna het touwtje met een liniaal of rolmaat op, tot het punt dat je gemarkeerd hebt. Dit is je polsmaat.


Gemiddelde polsmaat vrouw:

S: 16 – 18 cm

M: 18 – 20 cm

L: 20 – 23 cm


Gemiddelde polsmaat man:

S: 16 – 19 cm

M: 20 – 22 cm

L: 22 – 25 cm

 

Polsmaat kinderen

Voor kinderen houden wij doorgaans onderstaande polsmaten aan.


0-6 mnd. – 9 cm

6-12 mnd. – 10 cm

1 tot 2 jaar – 11 cm.

2 tot 3 jaar – 12 cm.

3 tot 5 jaar – 13 cm.

5 tot 7 jaar – 14 cm.

7 tot 9 jaar – 15 cm.


Als je een armband cadeau wil geven dan is het natuurlijk veel leuker als de ontvanger niets weet van het cadeau en is opmeten van de polsmaat niet wenselijk. Gebruik dan bovenstaande tabel bij het bestellen. Bestel liever iets aan de grote kant als aan de kleine kant (inkorten is vaak makkelijker als verlengen). Blijkt de armband toch niet te passen dan bieden wij de service aan om gratis te verlengen of in te korten. Alleen de kosten voor de retourzending zijn dan voor de koper. Het inkorten/verlengen en het verzenden vergoedt Zooza voor u.


Direct een armband op maat bestellen?


Shop nu jouw gepersonaliseerde mama armband, papa armband, moeder-dochter armband, kinderarmband of baby armbandje bij Zooza!